fbpx

Idag tänkte jag bjuda på ett nytt favoritrecept som vi testlagat och modifierat lite grann (tack till Dietistens val- by You will). Personligen så tycker jag att vegetarisk mat är fantastiskt gott men saknar ofta proteinet som hamnar lite i underkant. Här har vi däremot ett kanonbra alternativ som både innehåller keso och röda linser samt 10% ost som boostar just proteinintaget. Testa, det här blev såååå himla gott! Själv gjorde jag en stor form och fick 8 lunchlådor.

Ingredienser: (4 portioner) Gör dubbel sats och tillaga i större ugnsform

3 klyftor vitlök
2 morötter
1 dl röda linser
600-800 g krossade tomater
0,5-1 tsk sambal olek
1 msk ljus soja
1 msk honung
1 msk balsamvinäger
1 zucchini, ca 300 g
ca 8-10 lasagneplattor (gärna bönpasta)
500 g lättkeso
2 dl körsbärstomater
1 dl matlagningsgrädde
lite riven 10% ost till topping
olja, slat, peppar och ev färsk timjan och basilika

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skala och hacka vitlöken och riv morötterna grovt.
3. Stek vitlök i en gryta med olja. Häll på morot, linser, krossade tomater, lättgrädde, sambal olek, soja, honung, vinäger och ev lite vatten om det behövs.
4. Skiva zucchini tunt på längden.
5. Varva zucchini, lasagneplattor, tomatsås och keso. Salta och peppra mellan lagren.
6. Dela körsbärstomaterna på hälften och lägg högst upp. Strö över osten och tillaga i ugnen ca 30 minuter.
7. Strö på färska kryddor på toppen och servera med en härlig sallad till.
Smaklig måltid!
/Sara