Vaknade till ett fantastiskt vackert vinterlandskap och det börjar verkligen kännas att det bara är en vecka kvar till julafton idag. Något som är väldigt mysigt är alla förberedelser inför jul. Att baka, pynta och göra julgodis. Idag blev det Cecilia Urbankes fantastiskt goda Mozartkulor. Lite nyttigare än de klassiska med nougat och mandelmassa och minst lika goda.
Recept på Mozartkulor 10-12 st:
Mandelmassa
- 3 dl mandelmjöl
- 2 msk honung eller annan sötning
- 1,5 msk kokosolja
- en nypa vaniljpulver
Chokladöverdrag
- 2 msk smält kokosolja
- 1 msk rå kakao
- 2 tsk honung/agave
- en nypa havssalt
- en nypa vaniljpulver
Strössel- förslag
- Hackade Pistagenötter
- Frystorkade hallon/blåbär
- kakaonibs
- Flingsalt
- Hackad mandel
Gör så här:
Mixa alla ingredienser till mandelmassan till en slät och fin massa. Forma till bollar och ställ in i kylen. Rör ihop ingredienserna till chokladtäcket och smaka av med vanilj och sött. Det går också bra att smälta mörk choklad. Doppa bollarna i choklad och rulla i valfri topping.