Detta är en maträtt som är perfekt laga för att sen stoppa ner i lunchlådan till dagen efter då den går utmärkt att värma. Receptet ger 4-5 portioner.
Ingredienser, 1 ugnsform
Köttfärssåsen:
500 g nötfärs
1 gul lök finhackad
1-2 vitlöksklyftor
1-2 krm chiliflakes
2 st burkar krossade tomater
1 msk tomatpuré
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk basilka
1/2 tsk timjan
salt och peppar
1/2 squash
5-6 mjöliga potatisar
1 låda cocktailtomater
0,5 dl riven 10% ost (gärna extralagrad)
Gör så här:
Börja med att bryna nötfärsen i lite smör. Tillsätt den finhackade löken. Pressa i vitlöken och låt köttfärsen och löken att stekas någon minut. Häll i övriga ingredienser till köttfärssåsen. Låt allt samman puttra i ca 10 minuter, smaka av tills du är nöjd.
Under tiden köttfärssåsen småkokar så skivar du upp squashen och potatisen så tunt du bara kan. Det går fint att använda en osthyvel eller mandolin. Varva sen följande i en ugnssäker form: potatis, squash, köttfärssås, tomatsås och cocktailtomater. Gör minst två lager av varje och avsluta cocktailtomater på toppen, strö över osten. Grädda i ugnen i ca 30 minuter i 200 grader. Ta ut den när den blivit gyllenbrun. Servera med valfri sallad.