fbpx

 

Ett chips gjort på sötpotatis, salt och chili är ett chips fyllt av nyttigheter som man kan äta varje dag.  Hemma hos mig är sötpotatischips en stor favorit även hos barnen.

Det knapriga tillsammans med det söta och salta gör dem så himla goda, ett bra fredagsmys val skulle jag säga. Ett bra exempel på något som är både 100% nyttigt och 100% njutning. Vill du har fler tips på hälsosamma fredagsmys recept så klicka på länken.

Chipsen är dessutom väldigt lätta att göra och det tar bara några minuter. Man skalar sötpotatisen, skär tunna skivor (med mandolin eller rivjärn), kryddar med flingsalt och chilikrydda efter tycke och smak. Därefter in i micron på högsta effekt i någon eller några minuter. Öppna och kika då och då, det kan ibland gå väldigt fort och  ibland tar det flera minuter. Jag brukar röra runt lite så de inte bränns. När de är torra och knapriga så är det bara att vänta tills de svalnat och sen kan man njuta och äta!

Du behöver:

  • 2 medelstora sötpotatisar
  • Flingsalt
  • Chilikrydda
  • Mandolin eller rivjärn