Vem älskar inte en ljummen äpplepaj? Jag har experimenterat fram en supergod äpplepaj, helt utan gluten och vitt socker. Innehåller fortfarande en del kalorier men inte i närheten av “vanlig” paj. Toppen att bjuda alla mammor på inför morsdag.
Recept:
- 3 äpplen
- 0,5 msk kokosmjöl
- 2 msk honung
- 2 msk kokosolja
- 2,5 dl havregryn
- 1 dl mandelmjöl
- 1 st ägg
- Kanel
Gör så här:
1. Smörj en ugnssäker pajform med kokosolja (jag använde en form med 28 cm diameter).
2. Sätt ugnen på 225°C.
3. Skiva äpplerna i tunna bitar och sprid ut i botten av pajformen.
4. Strö över kokosmjölet och ringla över 1 msk honung. Blanda och fördela jämnt i pajformen.
5. Krydda äppleblandningen med kanel.
6. Blanda kokosolja (den ska vara flytande, så värm om det behövs), havregryn, mandelmjöl, ägg och resterande honung i en bunke. Smula ut över äppleblandningen.
7. Krydda på med mer kanel
8. Låt stå långt ner i ugnen på 225°C i ca 15 minuter eller tills pajen fått färg.
9. Servera pajen ljummen med vaniljkvarg
Ät och njut av en härlig paj!