fbpx

Idag ska ni få ta del av mina absoluta topp tre när det kommer till enkel men hälsosam vardagsmat!
Extra goda så här på sommaren och fyllda med massa näring och härligheter.

 

Lax i ugn med skagenröra (6-8 port)

  • 800g lax
  • 3dl Minifraiche
  • Saften från ½ citron
  • 1-2 msk dill (fryst går bra)
  • 1 burk kräftstjärtar
  • 1 rödlök
  • 1 liten burk stenbitsrom
  • Svartpeppar och salt efter smak

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader, lägg laxen i en ugnsfast form.

Blanda ihop minifraiche med finhackad rödlök, rom, kräftstjärtar, dill, pressad citron, svartpeppar och salt. Smaka av, lägg sedan över laxen.
In i ugnen ca 25 minuter – servera ihop med potatis eller råris och en smarrig sallad.

Enkla tonfisksalladen (ca 4 port)

  • 1 förpackning “Bönor och gryn” från Garant
  • 4 kokta ägg
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • Salladslök
  • Majs
  • Salladsblandning (färdig påse)
  • Paprika
  • 1 dl Minifraiche + 2msk lätt majonnäs + pressad citron

Gör så här:

Hacka och blanda allt i en bunke, gör en dressing av minifraiche, majonäs och citron (salt efter smak). Salladen håller sig ca 3 dagar och är PERFEKT hemmalunch eller picnic lunch på stranden.

Två tillbehör till grillen

Mina absoluta favoriter till grillmaten – extra gott till Halloumiburgare med sötpotatischips.

Vitkålssallad

  • ½ huvud spetskål fint strimlad
  • 1 röd chili
  • 1 pressad lime
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk salt
  • 1 kruka koriander
  • Rapsolja

Gör så här:

Strimla vitkålen, hacka chilin, pressa vitlöken, grovhacka koriandern, pressa i limen, häll på salt och lite olja. Blanda och låt stå minst 1h.

Guacamole

  • 4 avokado
  • 1 stor tomat (gärna bifftomat)
  • 3 vitlökskyftor
  • 1 lime
  • 1-2 msk olivolja

Gör så här:

Mosa avokadon, hacka tomaten, pressa i limen,  pressa i vitlöken och lite olivolja. Blanda och njut!

 

Ha det gott!
Coach Helena

Följ gärna Helena på @vetenskapshalsanstenungsund på Instagram för massa fler grymma tips och recept.
För att läsa lite mer  om Helena så klicka här.