Igår experimenterade jag lite i köket och resultatet blev en ljuvligt god choklad och blåbärs granola. Jag äter ofta granola på kvargen eller keson och då alltid tillsammans med bär eller frukt. Jag tar ca 2 msk till ett mellanmål.
Sugen på en granola full av härlig smak och maxad med nyttigheter?
Här kommer receptet:
- 5 dl dinkelflingor
- 5 dl rågflingor
- 2 dl sötmandel
- 2,5 msk kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 msk honung
- 2 msk rapsolja
- 5 dl vatten
- 2 dl pumpakärnor
- 0.5 dl linfrön
Efter rostningen:
- 100g hackade och rostade hasselnötter
- 1 dl kokosflingor
- 1 dl torkade blåbär
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i vatten, honung och olja i en kastrull. Värm tills honungen löst upp sig. Häll det sen över de torra ingredienserna och blanda.
Rosta granolan i ca 30 -45 min i 175C eller tills den är torr och lite krispig. Rör runt ofta så den inte bränner.
När granolan är klar och har svalnat, tillsätt hasselnötter, kokosflingor och blåbär. Förvaras torrt.
Om ni vill testa en annan av mina favorit granolor så klicka på länken.