fbpx
När tiden inte räcker till för mellanmål…

När tiden inte räcker till för mellanmål…

…då kan det vara fint att ha med sig en energibars i väskan.

Recept 8 st

  • 2dl cashew nötter
  • 2dl mandlar
  • 2 dl aprikoser
  • 2 tsk kaffe (om  man gillar det, ta annars vatten)
  • 1/2 dl psylliumfrön
  • 6 msk raw kakao

Mixa alla ingredienser. Platta ut till en stor kaka och skär i bitar. Går fint att förvara barsen i frysen eller kylskåpet.

Recept ifrån Eat Clean Kristina Andersson med några få ändringar

Nu siktar vi mot nästa nivå

Nu siktar vi mot nästa nivå

 

Igår träffade jag Marie för hennes tredje uppföljning. Marie är nu inne på sin sjunde månad, när vi sågs senast hade hon gått ner 16 kg och tappat ca 20 cm över midja och höft. Marie har svarat väldigt bra på både kost och träningsupplägget. Hon är nu riktigt stark och ökar successivt vikterna på gymmet.

Detta mötet är första gången vi stöter på en viktplatå. Fram tills nu har Marie hela tiden tappat vikt och centimetrar. Jag har väntat på att denna dagen ska komma och är faktiskt lite förvånad att den inte kommer förrän nu. Nu lägger vi in en lite högre växel. Vi ökar upp ifrån 3 till 4 pass på gymmet, kör tre styrkepass och ett HIIT (högintensiva intervaller) pass för att öka förbränningen ytterligare. Vi har även sett över kosten och gjort lite små förändringar. Marie fick rådet att öka upp mängden grova grönsaker och proteiner samt minska lite på kolhydraterna.

Även om vikten står lite still just nu så gör Marie stora framsteg på styrkan och konditionen. Igår minskades pulsslagen på 3 minuters step test ifrån 116 till 74 vilket är ett fantastiskt resultat. Marie gör nu 27 armhävningar, när vi träffades första gången kunde hon inte gör en enda armhävning. På gymmet fortsätter Marie att imponera på mig genom att våga ta för sig, testa nya maskiner och utmana sig själv med tyngre vikter.

Jag är helt övertyga om att denna lilla viktplatå inom kort kommer vara över och att Marie kommer vara åter på banan åter närma sig sitt mål. Att denna motgång kommer nu först efter 7 månader tyder än en gång på hur viktigt det är med en långsiktig satsning om man vill ha resultat som ska vara hållbara, funkar inte med quick fix utan man behöver jobba med små förändringar över lång tid. Nu siktar vi mot nästa nivå!

Inspirationsföreläsning- Kan man leva hälsosamt och ändå njuta av livets goda?

Inspirationsföreläsning- Kan man leva hälsosamt och ändå njuta av livets goda?

 

Vill du få svar på följande frågor?

– Kan man leva hälsosamt och ändå njuta av livets goda?

– Vad och hur mycket ska jag äta för att:

* gå ner i vikt

* gå upp i vikt

* bygga muskler

* komma igång med träning

* få bättre resultat av träningen

* prestera på bästa sätt

 Vad är Eat Clean?

– Vad och hur ska jag träna?

 

Då är du varmt välkommen på inspirationsföreläsning!

Vart: Moo:t på Hantverksgatan 8 i Kungsbacka

När: Onsdagen den 25/2 kl 18-20

Pris: 245:-

Boka genom att maila namn, personnummer och fakturadress till [email protected]

 

 

Louise Andersson:

Jag är forskare (Medicine Doktor, PhD), personlig tränare, föreläsare och kostrådgivare. Jag har alltid fascinerats av hur vi med hjälp av maten vi äter kan påverka hur vi mår och hur vår kropp ska fungera. Jag är född nyfiken och har hela mitt liv ställt frågan “varför?”. Jag har ett genuint intresse för hur saker och ting fungerar. Därför föll det sig ganska naturligt att det var forskare som jag skulle bli. Jag har jobbat med forskning sedan 2003 och de senaste åren studerat kostens påverkan på bebisen i mammans mage. Det har varit en lärorik period i mitt liv som gett mig stor kunskap om kost, hälsa och friskvård. Mitt andra stora intresse i livet är fysisk aktivitet och träning i alla dess former. När jag fick möjlighet att kombinera dessa två intressena och starta mitt egna företag så var det som alla bitar föll på plats, det var det här jag vill ägna mitt liv åt. Att få dela med mig av mitt vetenskapliga kunnande inom kost och träning till andra människor är en dröm som jag länge haft. Glädjen jag får av att dagligen träffa fantastiska människor som bestämt sig att förändra sina liv och påbörja sina resor mot en hälsosammare livsstil är otroligt stor. Att träffa människor som har bestämt sig, som har ett tydligt mål är fantastiskt. Min styrka är mitt kunnande, mitt engagemang och min målvetenhet som tillsammans med glädjen jag känner inför att lära känna nya människor är det som kommer skapa framsteg och inspiration hos dig som kund. Jag brinner för att coacha människor till att nå sina uppsatta mål. Vill man så kan man, tillsammans når vi dina mål!

Foto: ImageU Sara Brodén

 

 

 

Körsbärglass och några tankar kring mjölkprotein

Körsbärglass och några tankar kring mjölkprotein

För ungefär tre veckor sedan bestämde jag mig för att testa att leva utan mjölkprotein, detta för att få en bättre förståelse för mina kunder som inte tål mjölkprotein. Det har gått väldigt bra och jag känner att jag nu är helt inne i den mjölkfria kosten. Det finns många bra ersättningsprodukter så som mjölkfritt smör, havremjölk, mandelmjölk, soyghurt mm, som underlättar matlagningen. Jag har även varit ute på restaurang och ätit och då bett om mjölkfria alternativ. Det man då märker är att det är förvånansvärt många som inte vet skillnaden mellan att vara laktos intolerant och mjölkprotein allergisk. När man inte tål laktos så innebär det att man saknar enzymet laktas som spjälkar/bryter ner disackariden laktos till monosackariderna glukos och galaktos. Man kan då få ont i magen av mjölkprodukter. Det finns idag många produkter på marknaden där man på konstgjord väg tillsatt laktas och på så sätt spjälkat laktosen. Men mjölkproteinet finns fortfarande kvar! Det är detta som många missar och som för de som inte tål mjölkprotein så kan det ge svåra följder. Det är därför väldigt viktigt att veta skillnaden.

Ju längre tid som går, ju bättre känner jag att jag klara mig utan mjölkprodukterna. Tror nog att jag även efter denna månaden kommer hålla nere mängden mjölkprodukter. Känns som ett bra val då användandet av mjölkprodukter påverkar miljön ganska mycket och jag mår lika bra utan. Har ni tänkt på att vi är det enda däggdjuret som dricker ett annat däggdjurs bröstmjölk, bara en lite reflektion ;-).

Igår gjorde vi en supergod mjölkfri efterrätt som ni bara måste testa. Här kommer receptet:

Körsbärsglass 2 port

  • 1 banan
  • 150g  frusna körsbär
  • Lite kokosflingor

Mixa till en slät glass och toppa med kokosflingor

 

Hoppas på en knuff framåt

Hoppas på en knuff framåt

 

Tack och lov är det dags för mig att träffa Louise nästa vecka och göra min tredje uppföljning på Vetenskapshälsoresan. Tredje gången vi ska prata igenom min kostdagbok över tre vanliga dagar, tredje gången Louise ska göra tester på min rörlighet, styrka och ”flåset” och tredje gången hon ska mäta och väga mig med sitt ”kritiska” måttband och sin ”oförlåtande” våg.

Det är tur det, för nu kan jag behöva lite hjälp att komma vidare med framförallt min önskade viktminskning. Jag är knappast förvånad att kilona rasar långsammare efter att de första 16 ramlade av, men desto mer fundersam på hur jag ska lyckas skifta de återstående 10-15 överflödiga.

Träningen sitter som den ska med tre konsekventa tillfällen i veckan och en stadig ökning av motstånd och vikter. Visst kan kosten finputsas på sina ställen, men i jämförelse med hur den såg ut för ett halvår sedan är den enastående. Återstår att höra vilka äss Louise har i rockärmen för mig, för framåt vill jag och en guidande hand behöver jag definitivt.

Hälsningar Marie

Ugnsbakad knaprig gröt 2.0- denna gången med äpplen

Till 6-8 mellanmål behövs:

  • 2-3 äpplen
  • 5 dl havregryn
  • en nypa salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl lättmjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1-2 msk honung
  • 1 msk kokosolja + lite extra till formen
  • 1,5 dl solrosfrön
  • 1,5 dl hackade nötter

Värm ugnen till 190C. Smörj en ugnsform (20×25 cm) med kokosolja och bred ut bären i ett jämnt lager. Blanda havregryn, bakpulver, kanel, kardemumma och salt i en bunke.

Knäck äggen i en separat bunke, tillsätt mjölk och vaniljpulver och vispa ordentligt.

Knaprigt nötströssel: lägg honungen, kokosolja, solrosfrön och nötter i en liten skål och rör om, blanda noga.

Strö havregrynsblandningen över äpplena i ugnsformen, häll sedan äggblandningen över och sist strös nötströsslet över.

Gröten är klar när den har stelnat och fröna har fått lite färg och blivit knapriga.

Smaklig måltid!

 

 

 

 

450:- rabatt på första månaden

450:- rabatt på första månaden

Boka innan den 15 feb och få 450:- rabatt på första månaden.

 

I tjänsten ingår:

  • Licencierad personlig tränare som bygger träningsprogram utefter varje individs förutsättningar och mål
  • Årsplanering och träningsprogram för varje vecka
  • Webbaserat interaktivt träningsprogram så kunden lätt kan registrera sin träning och få feedback av sin personliga tränare
  • Kostdagbok
  • Individuellt anpassad kostrådgivning
  • Videoanalyser som används som underlag för träningsprogrammen
  • Funktionsanalyser
  • Rörelseanalyser
  • Styrketester
  • Konditionstest

Kontakten med kostrådgivare och personlig tränare sker genom personliga möten, via mail och telefon.

Pris:

12 månaders abonnemang 800 kronor/månad- första månaden 350 kronor

6 månaders abonnemang 900 kronor/månad-första månaden 450 kronor

3 månaders abonnemang 950 kronor/månad-första månaden 500 kronor

Vill man så kan man, tillsammans når vi dina mål! Vill du komma igång med träningen, få bättre resultat eller bara bibehålla kondition och styrka? Vetenskapshälsan skräddarsyr träningsprogram utefter dina förutsättningar och mål. Du får en årsplanering samt träningsprogram för varje vecka. Vill du träna hemma, på gym eller utomhus? Träningsprogrammen byggs efter dina önskemål. I tjänsten ingår testpaket för att visa på mätbara resultat på både kondition och styrka. Varje individ genomgår rörelse och funktionsanalyser som videobearbetas för att skapa individanpassade träningsprogram. Vetenskapshälsan erbjuder säker och effektiv träning. Vill du ha hjälp med att öva in en hälsosam kosthållning; lära dig hur mycket du ska äta; vilka råvaror du ska välja och hur ofta du ska äta? Vi utgår ifrån din personliga kostdagbok. Med små delmål och förändringar med fokus på rena råvaror påbörjar vi tillsammans din resa mot en hälsosammare kosthållning.

Tidigare inlägg

 

 

Vetenskapshälsoresenären Anna Malmborg berättar sin egna härliga historia

 

Jag har en önskan om att äta bättre mat och bli starkare i kroppen. Efter att ha fött två barn och bara tränat sporadiskt kände jag mig svag och överviktig, och mitt missnöje gick ut över mitt humör. Jag rannsakade mig själv och kom fram till att: Jag vill lära mina barn att i vår familj äter vi bra mat och vi tränar för att bli starka så att vi orkar göra det vi vill, det är en känsla jag vill att de ska få med sig när de växer upp.

Därför blev jag jätteglad när jag fick tips om Vetenskapshälsan – här har jag fått guidning om vad som är bra mat och vad jag bör tänka på och tuffa träningspass som ger resultat. Jag känner mig starkare än någonsin, och även om det är svårt att lägga om kosten hjälper det mycket att tänka som Louise: ”100% nyttigt eller 100% gott”. Det har gjort det lättare att avstå i vardagen, och njuta mer när jag väljer att äta något som är utöver det vanliga.

Att ha kontinuerlig uppföljning genom email, telefon och personliga möten gör det roligare att träna – jag behöver någon som mäter mina framsteg, pushar om jag tappar fart, och hjälper mig att göra bättre matval. Louise är en varm, glad, professionell och peppande personlighet som gör resan mot ett hälsosammare liv riktigt rolig! Nu kan jag dessutom göra armhävningar – något som jag aldrig kunnat tidigare!

Anna_web

/Anna Malmborg

“På dessa 5 månader har Anna gått ner 4,6 kg (hon har gått från överviktig till normalviktig), minskat 3,5 cm över midjan och 3,5 cm över höften, hon har dessutom på testerna ökat ifrån 0 till 11 st armhävningar och minskat 16 pulsslag på 3 min step testet. Jag tycker att det ska bli otroligt spännande att få fortsätta följa Anna på sin resa mot en hälsosammare livsstil. Anna har en härlig energi och en underbar humor som gör mig glad! Som Annas coach och PT vet jag att hon har ännu mer att ge och att detta bara är början på vad hon kommer kunna prestera både i form av viktminskning men framförallt i styrkeutveckling. Detta är bara början på Annas Vetenskapshälsoresa!”

 

 

Första veckan utan mjölkprotein…

Första veckan utan mjölkprotein…

…har gått ganska bra tycker jag. Känner ingen större skillnad i kroppen och är inte hungrigare vilket jag varit lite orolig för.

Det jag saknar är enkla och snabba mellanmål så som keso och kvarg, som mer eller mindre är klarar att äta precis som de är. Detta har gjort att jag fått tänka till lite mer kring mellanmålen. Det har blivit smoothies med ägg vid sidan om, riskakor med jordnötssmör och en frukt, ungsbakade björnbärsgröten, och bananvåfflor. Jag saknar också pålägg, inser att jag ätit ganska mycket 10% ost. Detta har jag bytt ut mot jordnötssmör och en röra av röd paprika och rosmarin, recept ifrån tro det eller ej, “Green Kitchen Stories”  ;-).

Däremot tycker jag att middagsmaten/lunchen har varit väldigt enkel att göra mjölkfri, finns ju väldigt bra ersättningsprodukter både när det gäller smör och mjölk.

Recept:

3 stora röda paprikor
1 ½ dl solrosfrön
1 krm kajennpeppar
lite havssalt
½ citron, saften
2 rosmarinkvistar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Dela och kärna ur
paprikorna. Lägg dem på en plåt med skalet
uppåt. Ugnsrosta ca 40 min, tills de blivit lite
brända.
Ta ut dem ur ugnen och låt svalna.
2. Rosta solrosfrön, kajennpeppar och salt
hastigt i en torr, het panna.
3. Skala paprikorna när de svalnat helt.
Skär i stora bitar. Mixa till en slät röra i
matberedare tillsammans med solrosfrön,
citronsaft och rosmarin.
4. Smaka av och häll röran i en lufttät
glasburk. Håller i kylskåp upp till 2 veckor

Startade denna morgonen med Hot Yoga, vilket är ett ljuvligt sätt att starta veckan på. Lugnet som skapas följer en hela dagen. Har sagt det innan med ett bra sätt att få till veckans träning är att träna på måndagen. Så ni missar väl inte måndagsträningen idag, eller hur ;-)

Stark mamma!

Stark mamma!

Igår hade jag ett härligt möte med Malin och Malin på HälsaMera, två inspirerande personer med mycket kunskap kring hälsa. Jag tycker väldigt mycket om att samarbeta med personer som precis som jag vill hjälpa folk till ett hälsosammare liv, fyllt med träning och goda vanor. Vi har startat ett projekt där vi ska bygga en webkurs tillsammans, en kurs med träning för mammor. Vårt mål är att ge mammor de redskapen som behövs för att bli starka. Starka rent muskelmässigt, starka nog för att klara av allt de vill i sin vardag men också starka på insidan. När man tränar sin kropp så ger det också en starkare självkänsla, man blir stark på både ut och insidan. Jag har en längtan att och förhoppning om att nyblivna mammor ska få mer stöd och hjälp efter förlossningen. I dagsläget så släpps kvinnorna efter efterkontrollen, därefter få man sköta sin egen rehab och träning. Detta leder till att många kvinnor går runt med magmuskeldelning (diastaser), urinläckage och onödig värk. Jag skulle vilja att mer ansvar las på sjukvården, små enkla träningsprogram med uppföljningar skulle kunna göra väldigt stor nytta för den enskilda individen. Jag tycker också att det saknas mycket kunskap kring hur den postgravida kvinnan ska träna. Det ges instruktioner om plankor och situps, kvinnor rekommenderas att börja löpträna innan de är redo för det, alla dessa felaktiga råd kan leda till skador. Det som behövs är kunskapen och verktygen för att träna upp en kropp som varit med om en graviditet och förlossning med allt vad det innebär med hormoner och hur dessa har påverkat kroppen. Kursen som vi bygger ska heta Stark Mamma och kommer vara en webkurs som är tillgänglig för alla. Vi kommer genom 4 steg och träningsprogram ge de övningar som behövs för att på ett skonsamt och säkert sätt bygga en stark kropp inifrån och ut så att man blir en Stark Mamma!