by Louise | Jan 31, 2018 | Vetenskapshälsoresan
Den 1 mars fyller Vetenskapshälsan 4 år! Vi vill fira detta med er genom ett fantastiskt bra erbjudande.
Bokar du 3, 6 eller 12 månader får du en EXTRA månad helt GRATIS! Så passa på!
Vetenskapshälsan erbjuder privatpersoner och företag kost- och träningsprogram där vi visar på mätbara resultat. Bra mat handlar om att ge kroppen det den behöver för att fungera optimalt; att ge den de byggstenar den behöver för att hålla sig frisk och hel. Som forskare på Göteborgs Universitet har jag studerat kostens påverkan på människokroppen. Detta har gett mig stor kunskap inom kost, hälsa och friskvård. Kroppen är byggd för fysisk aktivitet. Genom att regelbundet röra på oss blir vi starkare, orkar prestera mer och får ett bättre immunförsvar. Du bestämmer själv hur du vill må. Vi ger dig redskapen för att nå dina mål.
Tillsammans når vi dina mål, välkommen på din Vetenskapshälsoresa!
Erbjudandet gäller nybokningar* fram till 1/3-2018 Startdatum för abonnemanget kan vara längre fram i tiden.
Maila till [email protected] och besök hemsidan www.vetenskapshalsan.se för mer information
Kram Sara och Louise
by Louise | Jan 19, 2018 | Kost, Träning
Vi är så otroligt glada och stolt att vi nu kan presentera vår helt egna drömresa ner till Kroatiens pärla, nämligen ön Hvar. Ön är rankad som den 10:e vackraste ön i världen och förutsättningarna för en magisk resa är maximala.
I en hel vecka ska vi träna, sola, bada, umgås, utmanas, svettas, lyfta tungt, springa, snorkla, simma, njuta, vila, äta gott och leva livet! Här råder lugnet och du kan helt fokusera på dig själv, din hälsa och din träning.
Stort utbud av pass och träningsprogram
Träningspassen kommer vara varierande; vi erbjuder allt från svettiga kondition och styrkepass med kroppsvikt, gympass i det stora utegymmet på klipporna, löpteknik, traillöpning, morgonpromenader, rörlighetsträning, styrkeworkshops och mycket mera…Programmet blir ett smörgåsbord där varje person väljer vilka aktiviteter man vill delta på. Allt är valfritt och man kan när som helst välja sol och bad om man föredrar avkoppling.
Utflykt till Hvar stad
Under veckan åker vi även på en utflykt till Hvar stad där det blir tid för shopping, äta glass, strosa runt i gamla stan och äta på restaurang. Vill man så erbjuder vi även ett träningspass på strandgymmet som en skön avslutning.
På kvällarna finns det även tid för mys under bar himmel på egna utomhusbion.
Alla måltider ingår och har tagits fram i samråd med dietist. I vår egna strandbar serveras det smoothies, shakes och mellanmål för den som önskar fylla på med energi under dagen.
Vetenskapshälsans medlemmar och följare har nu chansen att boka totalt 10 platser på resan innan de släpps till allmänheten. Det bästa av allt är att vi även kan erbjuda en boka tidigt rabatt på 500 kr fram till den 10/2.
Kort fakta om resan:
Datum: 29 sep- 6 okt 2018
Målgrupp: Träningsentusiaster i alla åldrar
Boende: I dubbelrum i lägenhet
Flyg och transfer: ingår! (Obs pris beräknat på flyg från Göteborg)
Mat: Helpension inkl. dryck
Extra: Utflykt till Hvar stad inkl. måltid
Pris: 13 995 SEK (boka tidigt rabatt – 500 kr)
Du betalar bara din anmälningsavgift nu på 2 000 SEK inom 7 dagar från bokningsdatum. 60 dagar innan avresa ska 20% av resan vara betald
och resterande slutbetalning skall tillhanda senast 14 dagar innan avresa.
Hör av dig till oss om du vill veta mer eller boka en plats! [email protected]
by Louise | Jan 8, 2018 | Kost, Löpning, Träning, Workshops
Vi är jätteglada att kunna berätta om vår nästa workshop med fokus på löpteknik och kost för prestation.
Vi möter varje vecka personer som har satt upp olika mål i form av lopp och utmaningar, tider eller enbart vill förbättra sig och bli snabbare i löparspåret. För att kunna bli både starkare, snabbare och hålla sig skadefri så är just löptekniken och kosten två vikta faktorer i din träning.
Teknikpass
Jag, Sara kommer att leda ett teknikpass utomhus där alla får chans att finslipa sin teknik. Passet innehåller även mängder med konkreta övningar samt handfasta tips på hur du kan förbättra din löpekonomi.
Intervallpass
Vi avslutar löpdelen med ett roligt tempofyllt intervallpass som anpassas för alla nivåer. Du behöver inte ha sprungit intervaller tidigare.
Föreläsning
Louise kommer hålla i föreläsningen “Hur kosten kan hjälpa dig att ta dig hela vägen in i mål” samt att hon ger dig tips om hur kosten kan förbättra din prestation i löparspåret. Du kommer även få med dig kunskap om hur kosten kan underlätta din vardag och få dig att bli piggare och orka mer.
Information och bokning
Tid: Söndagen den 25 februari kl 09:30- 12:00
Plats: Vetenskapshälsostudion på Energigatan 9
Kostnad: 495:- och mellisfika ingår.
För att boka din plats, skicka ett mejl till: [email protected]
by Louise | Jan 5, 2018 | Louise
Vardag kan vara det bästa jag vet. Jag fullkomligt älskar rutiner, när allt rullar på som vanligt. Då mår både min kropp och själ som allra bäst. När jag varit ledig några dagar längtar jag alltid åter till vardagen och mitt vanliga liv.
För vissa låter det kanske dötrist med vardag?
Hör du till dem, då skulle jag faktiskt våga påstå att du behöver se över hur du lever ditt liv. För den absoluta majoriteten av oss har ju betydligt mer vardag än helg/ledighet i våra liv. Om man då inte trivs med sin vardag då tror jag inte att man riktigt trivs med sitt liv överlag och då behöver man göra förändringar. Att hela veckan gå och längta efter helgen, att på hösten längta efter julledighet och under våren efter semestern, det är inte livskvalité anser jag.
Men givetvis behöver vi även helg och fest i våra liv, det är inte det jag säger. Det kan vara helt fantastiskt och en härlig kontrast till ens vardag, något som vi såklart också behöver. Det jag ifrågasätter är att hela tiden längta bort ifrån sin vardag. Det är ju en så otroligt stor del av ens liv som man i så fall längtar bort ifrån.
Hur ska man då skaffa sig en bättre vardag?
- Se över vad det är du inte trivs med, vad är det du längtar bort ifrån?
- Vad kan du förändra?
- Hur skulle du vilja ha det?
Se till att göra varje vardag till din drömdag. Vad behövs för att du ska må bra och känna dig lycklig? Försök få in mer av det i ditt vardagliga liv.
Säger som Jack Dawson “Make every dag count” .
För trivs du inte så måste du göra något åt det, livet är alldeles för kort att längta bort ifrån- eller hur?
Kram Louise
by Louise | Dec 21, 2017 | Middagsmat, Recept
Detta är inte bara en glutenfri lasagne fylld med proteiner, det är också världens snabbast lasagne. Den tar mindre än halva tiden att tillaga jämfört med vanlig lasagne och är betydligt nyttigare och väldigt mycket färre kalorier. Jag gör den ofta som matlådemat, funkar kanon att värma. Ät den tillsammans med en god sallad.
Recept:
- 500g nötfärs
- 1-2 pkt krossade tomater med basilika
- sojaplattor
- 1-2 lökar
- 1 vitlöksklyfta
- Kryddor efter tycke och smak
- 1/2 dl riven 10% ost
Skala och hacka 1-2 lökar, stek dem i lite smör. Tillsätt 500 g nötfärs. Krydda med kryddor du gillar 😊. Pressa i vitlök om du gillar et. Tillsätt 1-2 paket krossade tomater med basilika.Varva sen sojaplattorna med köttfärsen. Se till att avsluta med köttfärs, riv över ost. Tillaga i 10-15 min i 225 grader eller tills osten fått lite färg.
Smaklig spis
Louise
by Louise | Dec 14, 2017 | Frukost, Kost, Mellanmål, Recept
Favoritfrulle delux! Ugnsbakad knaprig gröt med hallon, himmelriket i frukostvärlden. Det bästa är att jag ska äta den här även till mellis kl. 10.00 och kl. 15.00 idag!
Receptet är en variant av det tidigare som finns här på bloggen med björnbär. Jag äter den här ljummen med ca 1 dl kvarg till, riktigt gott och man står sig länge på den här frukosten. Minska ner portionen något om du äter den som mellis. Så här gjorde jag den här gången:
Ingredienser:
- 500 g frysta hallon
- 5 dl havregryn
- en nypa salt
- 5 dl lättmjölk
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
- 2 ägg
- 1/3 dl honung
- 1 msk kokosolja
- 1,5 dl pumpafrön
- 1,5 dl cashewnötter
Gör så här:
Värm ugnen till 175 C.
Bred ut hallonen i ett jämnt lager i en ugnssäker form. Jag tog en form som var ca 20×25 cm. Blanda havregryn, bakpulver och salt i en bunke. Häll över grynblandningen över hallonen.
Knäck äggen i en separat bunke, tillsätt mjölk och vaniljpulver och vispa ordentligt. Häll över vätskan i formen så jämnt det går så att alla grynen blir “blöta”.
Hacka sen cashewnötterna och blanda med pumpafröna. Häll i honungen och kokosoljan och rör om. Strö nötströsslet över och fördela så jämnt som möjligt.
Gröten är klar när den har stelnat och fröna har fått lite färg och blivit knapriga. Det tar ca 35-40 minuter.
Smaklig måltid!
Kram på er/Sara
by Louise | Dec 13, 2017 | Vetenskapshälsoresan
Varje morgon innan jobbet startar du med havregrynsgröt och ägg. Till lunch blir det en mager sallad och innan du åker hem för dagen blir det en grön smoothie. Där emellan har du tackat nej till både chokladasken som bjöds runt på kontoret och eftermiddagsbullen.
Väl hemma är du utsvulten, medan du lagar middag vräker du i dig allt du kan komma över i skafferiet. När middagen är på bordet äter du så mycket att du måste lägga dig i soffan och sträcka ut dig. När väl helgen kommer så släpper alla spärrar och det frossas i godsaker. Det börjar redan med fredagsmys “delux-extra allt”. Lördagen startar med stor frukost som skulle göra vilken hotellägare som helst avundsjuk. Det fortsätter med snabbmat till middag och därefter en stor skål med lördagsgodis. På söndagen börjar ångesten komma krypandes och du börjar så smått skärpa till maten. På måndagen är det nystart och åter till havregrynsgröt och salladslunch. Och så här rullar det på, vecka in och vecka ut. Till vardags är du ohälsosamt hälsosam, allt för hård, allt för spartansk. Detta gör att det hela inte blir hållbart över tid utan du kör i diket redan på kvällen eller rakt in i väggen till helgen. Känner du igen dig?
Detta sätt att äta gör oftast att man trots den återhållsamma vardagen inte går ner i vikt, man får ångest över svullandet och överätandet på helgen. Det skapas ett ohälsosamt förhållningssätt till maten, ett mönster som är svårt att ta sig ur och bryta.
Att vara allt för hård, allt för hälsosam är sällan lösningen om målet är att gå ner i vikt. Betydligt bättre då att hitta en balans mellan det överdrivet hälsosamma och svullandet. Att hitta ett sätt man kan äta på för resten av sitt liv, ett sätt som funkar till både vardag och fest. En gyllene medelväg helt enkelt. Låter lätt i teorin, betydligt svårare i praktiken. Men bara lugn, vi kan hjälpa dig, vi har lösningen :-).
Skulle du vilja få hjälp att äta mer hälsosamt. Vill du ha hjälp med att öva in en hälsosam kosthållning; lära dig hur mycket du ska äta; vilka råvaror du ska välja och hur ofta du ska äta? Hör då gärna av dig till oss på Vetenskapshälsan så berättar vi hur vi kan hjälpa dig. Vi utgår ifrån din personliga kostdagbok. Med små delmål och förändringar med fokus på rena råvaror påbörjar vi tillsammans din resa mot en hälsosammare kosthållning. Kontakta oss idag på [email protected] så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just dig.
by Louise | Dec 6, 2017 | Träning
Att starta upp en egen träningsstudio, att kunna coacha och träna kunder som vill ha det lilla extra är något vi länge har drömt om. Att förverkliga sina drömmar, det måste ju vara det livet går ut på, eller hur? Det känns magiskt kul och vi är tokpeppade på att dra igång.
WORKSHOPS
Vi har redan tjuvstartat lite men vid årsskiftet öppnar vi upp dörrarna på riktigt. Den 4 januari startar vi igång med en marklyft och knäböjsworkshop. Vår tanke är att köra minst en workshop per månad med inriktning på både styrka, löpning, kost och ett mer hälsosamt liv.
PERSONLIG TRÄNING
Att numera ha möjligheten att kunna erbjuda personlig träning är riktigt kul och något som efterfrågats väldigt länge. Personlig träning är för dig som skulle vilja förbättra din teknik, få lite tips på övningar eller helt enkelt vilja få en rejäl genomkörare av kroppen. Då kan du boka enskilda timmar med våra coacher.Tillsammans går ni igenom viktiga tekniska bitar för att arbeta in en optimal rörelsebana och minska risken för skador och problem. Våra coacher har en bred bakgrund inom personlig träning och gruppträning och vi utgår alltid ifrån dina förutsättningar och mål.
ERBJUDANDE
Köp 3 timmar PERSONLIG TRÄNING och få en timme gratis (värde 895:-) på köpet. Erbjudandet gäller tom 31/12-2017 start kan vara under hela 2018.
Varmt välkomna till Vetenskapshälsostudion <3
Kram Sara och Louise
by Louise | Nov 30, 2017 | Kost
Då är du inte ensam. Många uttrycker en oro inför december och alla glöggfester, julbord och personalfester.
Men det finns enkla knep att ta till om man vill stå emot en del av de frestelser man utsätts för.
- Inför ett julbord/glöggfest eller liknande så se till äta ett rejält mellanmål det sista du gör innan du ska på tillställningen. Detta gör att du lättare kan välja det du helst vill äta, istället för att äta dig mätt på betydligt mer kaloririka saker.
- På julbordet så välj det som är 100% njutning. Låt bli allt annat. Ät inte bara för att. Plocka bara guldkornen.
- Ät inte för någon annans skull. Man får lov att tacka nej. Vill du inte ha så tacka nej, utan dåligt samvete.
- Slarva inte med dina mellanmål. Det är de som kommer rädda dig ifrån att vräka i dig pepparkakorna eller chokladasken i personalrummet klockan 15:30.
- När du väl väljer din njutning, gör det då med gott samvete- annars är det lika bra att låta bli.
- Se till att tränas lite extra så köper du dig lite utrymme till extra kalorier.
by Louise | Nov 26, 2017 | Efterrätter, Kost, Recept
Dessa chokladtryfflarna är så magiskt goda så jag saknar ord. I jul är det dessa som kommer bakas i mitt kök, garanterat mer än 1 gång…
När jag provbakade och hade med tryfflarna på en middag så var det ingen i sällskapet som kunde ana att de var helt utan vitt socker. fördelen är att även nötallergiker kan äta dessa då de ej är baserade på varken mandelmjöl eller malda nötter. Med en bas på svarta bönor håller man nere kalorimängden rejält.
Ingredienser, ca 20-25 st.
230 g svarta bönor avrunna (380 g med vätska, en förpackning)
1 dl raw kakao
6 dadlar (färska urkärnade)
1 msk kokosfett
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk honung
1 msk kaffe
1 nypa havssalt
Strö över kokos, flingsalt, nötter eller lakritspulver. Jag doppade alla mina i mörk choklad. Behöver man absolut inte göra utan går lika fint att rulla i kokos direkt.
Gör så här:
Börja med att ta bort kärnorna ur dadlarna. Där efter håller man ner alla ingredienserna i en mixer eller skål om du använder en stavmixer. Blanda allt samman noga och forma till runda bollar. Sätt dem ca 10 minuter i frysen ifall de ska doppas i choklad. Lägg under tiden den mörka chokladen i ett vattenbad. Förbered toppingen som du ska rulla bollarna i. Sen är det bara att doppa och rulla och mixa efter eget önskemål.
Lycka till!
/Sara