by Louise | Jan 2, 2019 | Hälsa, Kost, Träning
Ju fler desto billigare, Hälsoboosten från 195 kr!
Den 9 januari drar vi återigen vår populära satsning med en riktig kickstart på det nya året.
FÖR VEM ÄR HÄLSOBOOSTEN?
Hälsoboosten är för dig som vill gå ner i vikt, bli starkare, må bättre och få mer energi, känner att du löser att träna självständigt och som vill ha en kickstart med kosten och träningen.
VAD INGÅR?
I Hälsoboostens medlemskap START så ingår följande:
* Coachning i en sluten Facebookgrupp där vi peppar, svarar på frågor och hjälper dig att nå dina mål.
* Tre olika program (30-45 min långa) med styrketräning som passar både för hemmet och gymmet.
* Möjligheten att registrera dina steg du tar varje dag för att hålla koll på vardagsmotionen.
* Personlig interaktiv träningsdagbok.
* Inköpslistor med vilken mat vi rekommenderar dig att äta.
* Kunskap kring hur du ska planera dina måltider, hur ofta du ska äta och vad du ska äta.
* Hälsochecken som gör det enklare att mäta dina resultat och framsteg.
* Kostråd och fakta kring de olika näringsämnena.
* Tips som kommer få dig att lyckas att nå dina mål.
* Nyttiga recept både för frukost, mellanmål och middag.
* Mental träning och motivation.
JU FLER VI BLIR JU BILLIGARE
Pris för 1 månad: (obs! ord. pris för 1 månad är 595:-)
Om vi blir:
minst 10 personer 495:-
minst 20 personer 455:-
minst 30 personer 395:-
minst 50 personer 355:-
minst 100 personer 295:-
minst 200 personer 195:-
ANMÄL DIG REDAN NU- Klicka här
Kram Sara och Louise
by Sara Broden | Jan 1, 2019 | Kost, Middagsmat
Tittar in här för att önska er alla ett gott nytt 2019 <3 Ett nytt år står framför oss, 12 nya kapitel och 365 sidor oskrivna blad. Visst är den känslan häftig? Tänk att vi kan fylla de där sidorna med innehåll och sånt som vi drömmer om…Vi kan inte påverka allt, men väldigt mycket!
För mig (Sara) blir det inga nyårslöften utan jag tänker fortsätta att träna och äta på ett långsiktigt hälsosamt sätt för att bli starkare och en bättre version av mig själv. Att må bra, vara vardagsstark och orka leva ett aktivt liv är för mig det viktigaste av allt. Självklart finns det även plats för 100% njutning och fest, balans är ett måste! Målet är att äta mer vegetariskt och mindre rött kött. Både ur miljösynpunkt, hållbarhetssyfte och av hälsoskäl känner jag att det är rätt väg att gå. Hur tänker och resonerar ni?
Jag tänkte därför inleda året på precis det här sättet, helt enkelt lite mer grönt och skönt! Dessa biffar är en variant av några jag lagat tidigare, men dessa blev riktigt smarriga. Till biffarna åt vi resterna från gårdagens nyårsmiddag. Rostade grönsaker, broccoli, blomkål och ärtskidor. I blandningen hade jag även fetaost, päron och rostade hasselnötter. Ringlade över lite honung precis innan servering. Till lunchen idag blev det även en kvargsås med smak av persilja, citron och honung.
Recept vegetariska biffar:
2 st palsternackor (150 g)
3 morötter (250 g)
230 g belugalinser (svarta)
230 g linser (en förpackning avrunnen vikt)
4 ägg
3 msk Pofiber
2 vitlöksklyftor
3 tsk stark paprikapulver
2 krm chiliflakes
salt
kokosolja till stekning
Gör så här:
Riv palsternackan och morötterna finrivna. Pressa ur all vätska. Det går fint att enbart använda morötter eller välja en annan rotfrukt. Blanda sen alla ingredienserna i en skål och strö slutligen över pofibret. Forma till biffar med hjälp av en sked och händerna. De är ganska sköra så lägg varsamt ner en biff i taget och tryck till dem i kanterna och platta uppe på biffarna i stekpannan. Stek på medelstark värme till de är gyllenbruna och varma inuti. Vänd försiktigt och stek tills de är klara. De är godast direkt men går fint att spara eller frysa in.
Recept ugnsrostade grönsaker:
1 st broccolistånd
1 st blomkålshuvud
1 påse ärtskidor
1 paket fetaost 10%
2 små päron
Hasselnötter
Honung
Gör så här:
Dela blomkålen och broccolin i buketter. Häll på lite olivolja och flingsalt och rosta i ugnen tills de fått lagom med färg och mjuknat till lite grann. Jag hade ugnen på varmluft i 150 grader och hade dem inne i ca 15 minuter. Rosta under tiden hasselnötterna i lite chilipulver och salt. Ta sen ut grönsakerna och lägg på ärtskidorna, fetaosten och päronen. Sätt in formen ytterligare några minuter tills ärtskidorna blivit ljumna. Häll sen över de rostade nötterna och ringla över lite honung. Jag personligen älskar getost, men det blev supergott även med fetaost. Så välj den osten du själv älskar.
Recept kvargsås:
2 dl kvarg
1 msk citronjuice
1-2 tsk honung
1/2 dl fryst eller färsk hackad persilja
salt och peppar
Hoppas att ni fått lite inspiration till ett grönt år. Ha nu en fantastisk kväll och se till att göra 2019 till det bästa året. DU HAR MAKTEN💪
by Sara Broden | Dec 30, 2018 | Löpning, Resor, Träning, Workshops
Gott nytt slut, ja det har verkligen varit en helt fantastisk avslutning på det gångna året för oss. Vi skulle aldrig kunna drömma om hur mycket kul som skulle hända. Det är med stor ödmjukhet, tacksamhet och glädje vi vänder blad och laddar för ett nytt år.
Men vad var det som hände egentligen? Vi tittade snabbt igenom våra Instagramflöden idag för att plocka ut några godbitar från varje månad. Extra roligt när man är aktiv på sociala medier att faktiskt kunna följa resan i bilder. Många av händelserna inkluderar just ER som läser den här bloggen. Och utan just er så hade vi inte heller fått lov att jobba med vår dröm. Vi hoppas att även ni fått fina minnen tillsammans med oss på ett eller annat sätt. TACK!
Januari
Vi började året med en sockerfri månad.
Vi inledde ett samarbeta med Miljonlotteriet.
Vi åkte till Spanien och Fuerteventura för att träna, sola, bada.
Vi lanserade vår träningsresa till Kroatien och släppte platserna.
Vi öppnade vår träningsstudio och startade upp workshops i handstående, bänk, mark, böj och löpteknik.
Februari
Vi släppte den nya föreläsningen ”Hur kosten påverkar våra barn”.
Vi gjorde #semlepushups och utmanade varandra.
VABruari fick även oss att ligga platt fall med feber och förkylning.
Mars
Vi startade en Bootychallenge. Jädrans vad det brände i baken efter några omgångar.
Vi drog igång löpargrupper med ÅF inför Göteborgsvarvet.
April
Sara skrev i tidningen Må Bra en artikel om hur du maxar din löpträning med smarta övningar.
Sara åkte på träningshelg och höll pass och föreläsning på Kärringön. Premiär för föreläsningen: “Hur hittar man motivationen när allt blir svart”.
Maj
Vi hade den stora äran att föreläsa på ÅFs inspirationskväll tillsammans med Susanna Kallur och Mustafa Mohammed.
Vi åkte till Kroatien och Lost Villa för att reka inför höstens träningsresa.
Juni
Vi hejade och firade blågula vinster en efter en.
Vi lanserade vår powerweekend till Skårs Gård och platserna hade en rykande åtgång.
Louise släppte en ny föreläsning: “Skillnaden mellan att vilja presentera bra och vara livrädd att prestera dåligt”.
Juli
Vi stängde kontoret och tog lite välbehövlig semester.
Sara åkte till Spanien med familjen och Louise semestrade både på landet och med cykeln.
Augusti
Sara startade upp löpargruppen “Från nybörjare till milen på 10 veckor”.
Vi åkte till Skårs Gård på en riktig Powerweekend med 20 st fantastiska deltagare.
Vi hade kö in för att starta upp individuell coachning med både styrka, viktminksning och löpkunder.
September
Louise åkte till Teneriffa på träningsresa och rekade nya platser för framtida resor.
Vi genomförde en helt magisk vecka och träningsresa på ön Hvar i Kroatien.
Vi startade upp ytterligare 10 veckor med löpcoachning på ÅF.
Vi inledde även ett stort samarbete med företaget FG Nordic där vi höll träningspass, föreläsningar och startade upp individuell coachning med personalen.
Oktober
Vi inleder ett samarbete med Wimab och lanserar vår “feelgooddag” på Falkenberg Strandbad; “Bli STARK på in och utsidan”.
Vi startar upp fler och fler PT-kunder i vår träningsstudio.
Vi släppte platserna till nästa års resa till Lost Villa och de bokades snabbt på.
November
Vi hade ett härligt Juleventet på Skårs Gård tillsammans med 30 st deltagare och rawfoodkocken Cecilia Urbanke. Vi tränade, bakade nyttigt julgodis, föreläste och åt gott.
Vi inledde ett samarbete och började arbeta med appen Twiik. Kunder flyttades successivt över till vårt nya verktyg för individuell coachning.
December
Vi åt grönt julbord och firade av slutet av året.
Vi signade nytt avtal med ÅF även 2019.
Vi slog ihop Hälsoboosten och Vetenskapshälsan som nu blev ett gemensamt instagramkonto.
Vi lanserar NU vår nya hemsida/layout på www.vetenskapshalsan.se
Tusen tack för ALLT! Nu ser vi till att göra 2019 till ett ännu bättre år <3
Kramar Sara och Louise
by Louise | Dec 17, 2018 | Recept
Vaknade till ett fantastiskt vackert vinterlandskap och det börjar verkligen kännas att det bara är en vecka kvar till julafton idag. Något som är väldigt mysigt är alla förberedelser inför jul. Att baka, pynta och göra julgodis. Idag blev det Cecilia Urbankes fantastiskt goda Mozartkulor. Lite nyttigare än de klassiska med nougat och mandelmassa och minst lika goda.
Recept på Mozartkulor 10-12 st:
Mandelmassa
- 3 dl mandelmjöl
- 2 msk honung eller annan sötning
- 1,5 msk kokosolja
- en nypa vaniljpulver
Chokladöverdrag
- 2 msk smält kokosolja
- 1 msk rå kakao
- 2 tsk honung/agave
- en nypa havssalt
- en nypa vaniljpulver
Strössel- förslag
- Hackade Pistagenötter
- Frystorkade hallon/blåbär
- kakaonibs
- Flingsalt
- Hackad mandel
Gör så här:
Mixa alla ingredienser till mandelmassan till en slät och fin massa. Forma till bollar och ställ in i kylen. Rör ihop ingredienserna till chokladtäcket och smaka av med vanilj och sött. Det går också bra att smälta mörk choklad. Doppa bollarna i choklad och rulla i valfri topping.
by Louise | Oct 11, 2018 | Kost
Fem dagar har gått, men känns som en evighet sen vi kom hem ifrån paradiset på Hvar. Har försökt tänka efter och samla oss, vi har nästan lite svårt att sätta ord på känslorna då vi fick uppleva så otroligt mycket fint under veckan som gick, men ska göra ett försök.
Trettio personer valde att åka med oss till Hvar i Kroatien. Det blev en så himla fin grupp där verkligen alla deltog till att sprida energi, glädje och en känsla av att allt är möjligt. Tror inte jag överdriver om jag säger att precis alla växte under veckan som gick (och då inte enbart fysiskt ;-)). Alla testade på något nytt. Stämningen i gruppen blev väldigt tillåtande, vilket gjorde att man vågade testa nytt och man vågade misslyckas. Vi är väldigt glad för just den biten, för oss är det viktigt att alla ska känna att de vågar. Det var allt i från att simma och dyka till att lyfta tunga marklyft, det var personer som testade rörlighet/yoga för första gången och personer som slängde av sig tröjan och tränade i bar överkropp/sport-bh. Att få ta del av folks utveckling, se hur de växer när de vågar ta det där extra lilla steget ut ur komfortzonen, det är helt magiskt.
Vi tre coacher är mer än nöjda, allt gick över förväntan och vi är supertaggade på att börja planera nästa års resa som blir 28/9-5/10 2019.
Jag vet att jag sagt det många gånger tidigare, men träningsresa är verkligen det ultimata sättet att semestra på. Man får den perfekta blandningen av allt som kropp och själ mår bra av. Man får träningen, goda maten, drycken, sol, bad och massa vila. Finns ingen gång mat och dryck smakar så gott som när man tränat innan och ingen gång det är så ljuvligt att lägga sig med en bok på stranden som när kroppen har fått gett järnet på ett pass. Utöver detta så är träningsresor också helt perfekta för att träffa nya vänner. Tror alla som var med på resan fick minst en ny vän som de kommer fortsätta hålla kontakten med.
Hela veckan avslutades med Lost Villa Challenge- en Mästarna mästare liknande tävling som uppskattades mycket av alla som deltog och verkligen visar på ALLT ÄR MÖJLIGT.
Vi bjuder här i filmen på ett litet smakprov.
Alla bilder och filmen är gjord av Sara Broden Image U
Kramar Sara och Louise
by Louise | Sep 26, 2018 | Middagsmat, Recept
Jag har en förkärlek för mat som går fort att laga. Till vardags har jag i regel rätt ont om tid till matlagning men vill ändå gärna få i mig bra mat. När jag då hittar rätter som både går snabbt att laga och som är schyssta att äta, då blir jag extra glad :-).
Recept:
- 2 ägg
- Salt
- Peppar
- Keso
- Äpple
- Timjan
Gör så här:
Vispa två ägg, krydda med salt och peppar, stek dem på båda sidorna på låg temperatur.
Blanda keso med rivet äpple, timjan, salt och peppar. Lägg kesoblandningen på äggwrapen och rulla ihop den. Ät den tillsammans med grönsaker.
Snabbt, enkelt, nyttigt och gott!
Kram
Louise
by Louise | Sep 7, 2018 | Vetenskapshälsoresan, Workshops
Att få lov att jobba med ett företag som verkligen har förstått vikten av en hälsosam personal är otroligt kul. Idag startade vi upp höstens stora samarbete med FG Nordic. Vi ska träna tillsammans, hålla föreläsningar och laga mat ihop. Utöver detta ska de anställda var och en få påbörja en Vetenskapshälsoresa för uppnå sina individuella hälsomål.
Att ens personal är hälsosam, att ens personal mår bra, att ens personal har ork och håller sig frisk är en enorm vinst för ett företag. Sjukskriven personal eller personal som inte orkar prestera fullt ut är en kostnad för företaget. Att få jobba förebyggande och ge personalen möjlighet att träna och lära sig mer om kost på arbetstid är det som kan göra den stora skillnaden mellan vinst och förlust.
När man kommer ut till FG Nordic märker man direkt att deras VD Magdalena Rozmiarek verkligen brinner för sin personals välmående och friskvårdsfrågorna på företaget. När vi föreläste idag bjöds det på vällagad och hälsosam lunch istället för som på många andra företag halvfabrikat och kaloribomber i form av baguetter eller feta pastasallader. Det är småsaker som gör stor skillnad. Att låta personalen träna på arbetstid är ett annat väldigt viktigt steg mot ett hälsosammare företag.
Vi hoppas att många andra företag framöver kommer följa FG Nordic och erbjuda sina anställda samma möjligheter.
Glada och stolta tar vi nu helg
Kram
Sara och Louise
by Louise | Aug 30, 2018 | Efterrätter, Recept
Att rawfoodbollar är näst in till lika kaloririka som den “vanliga” standard chokladbollen är främst på grund av nötterna. Den vanligaste basen för en rawfoodboll är nötter/mandlar och dadlar/torkad frukt. Sen kan man smaksätta helt efter tycke och smak. Jag har testat med saffran, kakao och pepparkakskryddor. Men det tråkiga är ju just detta att de är väldigt kaloririka så man kan inte riktigt moffa i sig så många som man skulle vilja :-)
Men nu har jag hittat ett nytt recept helt utan nötter. Blir lika goda tycker jag, men betydligt mindre mängd kalorier.
Recept:
- 12 dadlar
- 2 msk kakao
- 2 msk kaffe
- 2 dl havregrynMixa till jämn smet och rulla dem i kokos.
Kram Louise
by Louise | Aug 26, 2018 | Kost
När det är som sämst, då måste jag lägga och mig och sova efteråt. När det är som sämst då måste jag vila några dagar helt ifrån träning. När det är som sämst då klara jag inte att få för hög puls.
När folk frågar mig vad jag har för fritidsintressen så har jag svårt att svara. För det jag gillar mest att göra, det som får mig att bli på bra humör och ger mig energi, det har jag idag som mitt yrke. En av anledningarna till att jag startade mitt företag var för att jag skulle kunna få träna så mycket jag ville, att jag skulle kunna styra mina tider så jag fick den möjligheten. Det finns inget jag älskar lika mycket som att träna och vara fysiskt aktiv. Det är mitt andningshål, min återhämtning, min bästa medicin mot PMS och mensvärk, det är träningen som gör mig riktigt glad och lycklig. En väldigt stor del av mitt liv är träning, min egen men också alla mina kunders träning. Jag andas och lever träning kan man säga.
För 1,5 år sedan då tränade jag 10-12h per vecka, min kropp var starkare är någonsin tidigare. Min kondition var på en nivå jag aldrig upplevt förr. Varje pass kunde jag ge järnet och pressa mig själv och jag upplevde att jag blev lite bättre för varje dag. Detta fortgick enda tills ett pass i februari 2016, då var det precis som om jag inte längre kunde syresätta mig själv. Jag blev nedskickad till Varberg för en misstänkt propp i lungan. Där börjar en väldigt lång resa, en resa med massiva kontroller, läkarundersökningar och behandlingar. Jag har ätit penicillin för både borrelia och mycoplasma pneumonie, blivit testad för astma, allergier och röntgat det mesta i kroppen. Man finner inga fel, inga brister och alla blodvärden är på topp. Trots detta blir jag bara sämre och sämre. Jag vilar, jag minskar ner både volym och intensitet. Men inget hjälper, det är som om jag är allergisk mot träning. Varje pass gör mig sämre. Att gå ifrån sin livs form till att känna sig som 80+ är mentalt väldigt jobbigt. Att inte kunna få svar på varför det blev så här gör mig vissa dagar helt galen, jag är forskare jag är utbildad i att hitta svar på frågan varför och har svårt att acceptera att det kanske inte finns något.
Jag har idag hittat ett sätt som funkar, som gör att jag i alla fall kan få träna lite grann. Men det är fortfarande så att om jag trycker på lite eller tränar två dagar i rad, så blir jag sämre. Då måste jag vila, sova och återhämta mig ett bra tag. Men det går framåt, evinnerligt sakta blir jag bättre.
Att jag är envisare än många, har en vilja som alltid tagit mig dit jag vill och verkligen älskar min träning är det som gjort att jag kör på. Vissa dagar tänker jag att jag ger upp, om träningen bara gör mig sämre, varför ska jag då träna? Men som tur är så har jag valt att omge mig med personer som alltid peppar, hejar på och som fångar upp mig och får mig på banan igen.
Det jag lärt mig under resans gång är att lyssna på kroppen, att fokusera på det jag kan göra, att fira varje genomfört pass istället för att sörja de pass jag inte kunnat genomföra. Och jag är bestämt övertygad om att komma åter, att komma tillbaks till min livs form, det får ta den tid det tar helt enkelt. För träna tänker jag alltid göra oavsett vad!
Kram
Louise
by Louise | Aug 24, 2018 | Workshops
Nu är det dags att boka in dig på årets mysigaste workshop på Skårs Gård söndagen den 18 november.
Vi kommer bjuda på en heldag med extra allt, som fyller på både kropp och själ med härlig energi och ny kunskap. En perfekt dag att spendera tillsammans med vännerna eller helt enkelt skämma bort sig själv med. Garanterad jul och myskänsla, perfekt uppladdning inför advent!
I priset ingår följande:
- Workshop- sött utan socker. Grymt duktiga Cecilia Urbanke, tidigare ägaren av Berit och Elvy håller en workshop i hur man kan tillverka sitt julgodis helt utan vitt socker, hur man kan maxa näringsinnehållet utan att ge avkall på smaken.
Du kommer få med dig recept och julgodis som du själv och de andra tillverkat under workshoppen.
- Foto och Instagramskola. Du får Saras bästa fototips för att ta bättre bilder till Instagram och Facebook. Det ingår även material att arrangera en fin ask/present av julgodiset. För er som gillar att pyssla och fotografera med mobil eller kamera kommer det här moment garanterat att uppskattas. Vi pratar lite styling och Sara ger dig sina 10 bästa tips för att lyckas!
- Skårs Gård omtalade gröna brunch
- Mellis, kaffe och te
- Ett träningspass utomhus som passar alla. Vi kombinerar kondition och funktionell styrka. Kläder efter väder!
- Föreläsning Louise- Hur du kan göra julen så hälsosam och njutningsfull som möjligt.
Pris: 1395 kronor inkl. moms
Tid: 10.30-18.00
Plats: Skårs Gård, Fjärås
Bokning: Skicka ett mejl till [email protected]