Receptet är väldigt enkelt och kräver inga mått alls utan anpassas till antal personer man lagar för.
- Potatis
- Kyckling (bröst eller lårfile)
- Smålök/steklök
- Körsbärstomater
- Championer
- Kokosolja
- Basilika (torkad eller/och färsk)
Sås:
- Keso
- Vitlök en halv klyfta
- Basilika färsk
- Salt & peppar
Gör såhär:
Börja med att dela potatis på mitten, kör dem i ugn med lite kokosolja i botten, 200grader i ca 30 min.
Stek under tiden kycklingen i kokosolja, bara så att den får lite färg.
Lägg på kyckling, smålök, körsbärstomater, championer och krydda med salt, peppar & basilika. Kör i ugnen i ca 20 min till.Mixa under tiden keso, vitlök och färsk basilika till en slät sås. Krydda efter behov.Servera med en sallad på riven vitkål&morötter slungad i lite vitvinsvinäger och rapsolja (ej med på bild)!
Eet smakelik
Bidraget inskickat av Eva Ahlm Tobisson