Att försöka minska mängden kött vi äter gynnar både miljön och hälsan. Speciellt de gånger vi byter ut rött kött och charkuterier, mot vegetariska alternativ. Jag gillar olika typer av grönsaksbiffar, en nya favorit är rödbetsbiffar som har en liten nötig smak.
Rödbetsbiffar med quinoasallad 4 portioner:
Rödbetsbiffar:
500 g rödbetor
2 ägg
1 dl ströbröd
0,5 dl blandade fröer (jag tog sesamfrön, pumpakärnor och solros frön)
Gör så här:
Krydda efter smak och tycke ( jag använde mig av salt, peppar och olika örter)
Skala och riv rödbetorna på den grova sidan av rivjärnet. Blanda rödbetorna med ströbröd, kryddor och fröer.
Forma till biffar. Stek i olja på svag värme.
Quinoasallad:
2 dl quinoa
1/2 rödlök
200 g sockerärtor
200 g cocktailtomater
1 näve solrosskott
Gör så här:
Koka quinoan och låt den sen svalna i kyl. Hacka grönsakerna och blanda den tillsammans med quinoan.
Servera tillsammans med kvarg
Ät och njut!