Till 6-8 mellanmål behövs:
- 2-3 äpplen
- 5 dl havregryn
- en nypa salt
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk bakpulver
- 5 dl lättmjölk
- 2 ägg
- 1 tsk vaniljpulver
- 1-2 msk honung
- 1 msk kokosolja + lite extra till formen
- 1,5 dl solrosfrön
- 1,5 dl hackade nötter
Värm ugnen till 190C. Smörj en ugnsform (20×25 cm) med kokosolja och bred ut bären i ett jämnt lager. Blanda havregryn, bakpulver, kanel, kardemumma och salt i en bunke.
Knäck äggen i en separat bunke, tillsätt mjölk och vaniljpulver och vispa ordentligt.
Knaprigt nötströssel: lägg honungen, kokosolja, solrosfrön och nötter i en liten skål och rör om, blanda noga.
Strö havregrynsblandningen över äpplena i ugnsformen, häll sedan äggblandningen över och sist strös nötströsslet över.
Gröten är klar när den har stelnat och fröna har fått lite färg och blivit knapriga.
Smaklig måltid!