fbpx

Till 6-8 mellanmål behövs:

  • 2-3 äpplen
  • 5 dl havregryn
  • en nypa salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl lättmjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1-2 msk honung
  • 1 msk kokosolja + lite extra till formen
  • 1,5 dl solrosfrön
  • 1,5 dl hackade nötter

Värm ugnen till 190C. Smörj en ugnsform (20×25 cm) med kokosolja och bred ut bären i ett jämnt lager. Blanda havregryn, bakpulver, kanel, kardemumma och salt i en bunke.

Knäck äggen i en separat bunke, tillsätt mjölk och vaniljpulver och vispa ordentligt.

Knaprigt nötströssel: lägg honungen, kokosolja, solrosfrön och nötter i en liten skål och rör om, blanda noga.

Strö havregrynsblandningen över äpplena i ugnsformen, häll sedan äggblandningen över och sist strös nötströsslet över.

Gröten är klar när den har stelnat och fröna har fått lite färg och blivit knapriga.

Smaklig måltid!